Mike L: Activity About
Mike L

Member Since:
January 1st 1970
83 Posts
Print to EDL - Application shuts down - Error types 1 or 2
by Daniel Goldberg 11 years ago
We have edited a film on Media 100 version 6 on a G4, OS 9 (the footage was captured a while ago). Every time we try to output an EDL for the sound designer, the application shuts down: Error Type 1 m
Re: Print to EDL - Application shuts down - Error types 1 or 2
by Mike L 11 years ago
Daniel, Man, You know how to milk life out of an old system... As I recall, V6 was quirky to begin with. There was little if any chance of "natively" editing (digitized) film at any frame rate other t
media 100 7.5.1 library error, cant open program anymore
by Lorelei Young 11 years ago
We have tried everything to get Media 100 7.5.1 to open. I keep getting the error loading the media 100 7.5.1 library. The error comes on every time the MAC 9.2.2 is booted. The MAC store had it for a
Re: media 100 7.5.1 library error, cant open program anymore
by Mike L 11 years ago
Just a thought - have you tried disabling all the other extensions, and restarting using just the M100 startup items via Extensions Manager
P2 Card availability
by Ron Thompson 12 years ago
Sorry if this has been discussed, but are the 16GB cards out yet Seem like there are people on the forum who have them. I've had a request in to B&H for over a month but they are still only "accepting
Re: P2 Card availability
by Mike L 12 years ago
Try Brian @ Film Video Equip Serv Co He said on Thursday they had some that weren't spoken for, 303-778-8616
RANT! Editors who don't know how to 'drive'
by Steve Covello 12 years ago
Please hear me out and tell me if you think I'm being unreasonable. I'm having a problem with numerous editors who either refuse to learn how to use the editing equipment, or are too intimidated to to
Re: RANT! Editors who don't know how to 'drive'
by Mike L 12 years ago
Go slap him, Bob. And ask him if he still remembers Ohm's Law. And while you're at it, slap all the poor fools who think computers do all the technical stuff for them. Slap those nincompoops who don't
Wrong "Document Kind"
by Jaeson Koszarsky 12 years ago
Here's what happened: I usually title my files as CLIENT.PROJECT CLIENT.BIN CLIENT.PROGRAM I accidentally started out by saving my PROJECT as CLIENT.PROGRAM, so I just did a SAVE AS and renamed it CLI
Re: Wrong "Document Kind"
by Mike L 12 years ago
Again, Floh opens his magic window. I never even knew I needed to know such knowledge. ML
The problem when exporting DV from Producer - Lines in After Effects
by Jim Wigler 13 years ago
Hi All, This has suddenly happened when exporting DV from Producer. This happens in OS 10.4.9 & 10.4.8 with QT 7.1.5 & 7.1.3. All with a complete reinstall of the system and Producer. It also happens
Re: The problem when exporting DV from Producer - Lines in After Effects
by Mike L 13 years ago
Thank you , Wick, for your timely and thorough reply. Nice to see M-100 Tech Support here at the COW. Mike L
export from edit suite
by Michael Hanish 13 years ago
Hi all, I'm wondering if anyone has seen experienced this: in Media100 HD, exporting from the edit suite, either a clip or sequence, as soon as I select that menu item, the application disappears. No
Re: export from edit suite
by Mike L 13 years ago
A quick question: have you used Compressor, or DVD Studio (especially the encoder function) lately I've had very strange issues with files created from Compressor or encoded with DVD Studio that are c
P2 Import Issue (nothing happens)
by Allan Spiers 13 years ago
Hello All, I have posted this at Apple's FCP forum and many suggeted I post this here. I have a project that I have been importing P2 folders into FCP 5.1.2. All 21 folder import fine except one. Ever
Re: P2 Import Issue (nothing happens)
by Mike L 13 years ago
Yo Allen- Can you try importing the offenders at the Clip level rather than the Folder level (I assume you have the P2 drivers loaded so you can import the original MXF files directly into FCP - very
Capturing Beta with Kona Problem
by Paul Buhl 13 years ago
Hello, I need to capture from a Beta 1800 for an offline, with Kona card 2.0.1. (w Breakout Box) and FCP 5.1.1 G5 Quadcore. I can't get video into the card, audio is fine.&
Re: Capturing Beta with Kona Problem
by Mike L 13 years ago
Bob: EXCELLENT job of User Support. A thousand moos to you! Mike L
Battery Life
by Andrew Black 13 years ago
How much recording time are folks getting with the CGA-D54 batteries. Particularly recording in 720 24pn Thanks, AB
Re: Battery Life
by Mike L 13 years ago
We usually get a full day of on-again, off-again shooting with the HVX200 on P2 media (from two to eight cards-full of material) on two batteries, normally switching to the second batttery about two o
Using the Marker to delete clips
by Lars Wikstrom 13 years ago
SO I am gettign in the habbit of hitting the User button to mark the clips that I want to delete. I just don;t know how to delete them in one mass delete. I select view marked clips and they show up b
Re: Using the Marker to delete clips
by Mike L 13 years ago
You can always go into the playback vcr mode, select multiple clips there and delete them en masse. Just be sure you really want to delete the clips ... Mike L
Copy DVCPRO HD Tape to 200/P2 cards?
by Mike L 13 years ago
P2 Gurus: Is it possible to "dupe" scenes from a DVCPRO HD tape (played back, obviously, from a suitable DVDPRO HD deck) into the 200's P2 cards Maybe through Firewire from the tape deck to the camera
Re: Copy DVCPRO HD Tape to 200/P2 cards?
by Barry Green 13 years ago
You could play from the deck via firewire straight to the camera. Verify what format the tape is (either 1080 60i or 720 60p) and set the camera to that same mode. Then go into MCR mode, and turn off
Place to look at HVX200 in Denver Area
by kenhon 13 years ago
Aloha All, We are travelling in Colorado and were wondering if there is a dealer that has HVX200's in stock in the Denver area that we might be able to look at. Thanks Ken
Re: Place to look at HVX200 in Denver Area
by Mike L 13 years ago
It's Film Video Equipment Service Company 303-778-8616 800 S. Jason St - off 1-25 and Alameda, centrally located Talk with Brian, or Kay, or Dean. They know their stuff inside and out. Acres of produc
Stop Motion Settings, slow shutter speed settings for blur
by James Mulryan 13 years ago
How can I get time lapse in P2 mode Blue characters prevent access to rec function, one shot time, and interval time. I have the record format set at 720p 24pn. Question 2: How can I get a low enough
Re: Stop Motion Settings, slow shutter speed settings for blur - ???
by Mike L 13 years ago
Thank you, Barry, for the follow up. I did a search, and found your procedure for modifying the .txt scene file copied to and from the SD card. Very clever, and it looks very straightforward. It just
playing quicktime movies in windows
by Scott Hayes 14 years ago
I have a client who needs about 40 hours of tape captured. The only problem is, he is a windows guy, and I capture with FCP. Will my captured movies play on his machine, or is their a way to do AVI wi
Re: playing quicktime movies in windows
by Mike L 14 years ago
QT Pro will give him basic cut and paste for 30 bucks. You feed him the "master" clips, and he can cut these down to his heart's content... Not a bad way to put together highlight reels. Mike L
Optimal route to DVD
by Christopher Kinsman 14 years ago
Hey Cowsers, What's the best route for optimal output to DVD from M100 to QT to DVDSP3 to DVD. Particularly interested in settings and should I burn the final with Toast or in DVDSP3 I'm having proble
Re: Optimal route to DVD
by Mike L 14 years ago
"Jittery pans" sounds like an interlace issue. You might try reversing the field order on your encode. What version of M100 are you on Mike L
Clips are too dark after digitizing from DV tape
by MartsUK 14 years ago
Hi Everybody, got a strange one for you... I'm using Media 100 7.5.1 lx with a G4 PowerMac running MacOS 9.2.2 connected via FireWire to a Sony DSR-20, and the problem is that when I digitize my DV ta
Re: Clips are too dark after digitizing from DV tape
by Mike L 14 years ago
I'd suggest running s-video out of the DSR-20 into the M100 directly, and not using the firewire route. I'm not sure, but with this old version of software and LX, you still may not be able to adjust
serial control for beta pvw2800 deck
by Dave Priestley 14 years ago
Working in iFinish V40 v4.6 on an HP xw6000 workstation, can't get our beta pvw28000 or J-30 deck to see any serial control info. Software keeps asking if device is turned on and connected to com1 (wh
Re: serial control for beta pvw2800 deck
by Mike L 14 years ago
Dave: I'm not familiar with your version of hardware or software, but I can tell you that the Keyspan serial-to-USB adapter works flawlessly on the Mac side with PVW 2800's in OS 9 and OSX. It's cheap
Another IO (final cut issue)
by Rick Neely 14 years ago
Hello.... again, noticed a simple problem I'm having- I am having difficulty playing some sequences in some projects completely, because the audio cuts out. The video plays fine and continues, but the
Re: Another IO (final cut issue)
by Mike L 14 years ago
Thanks Jeremy: No, it happens at different places in a clip, and with different clips. Random. It happens even if there are NO render files. It happens in capture and playback. And all of the projects
Quicktime 7 Windows and Media100 Codec playback problems
by Mike L 14 years ago
Any body else having playback issues with Quicktime 7 for Windows and the iFinish transcoder We just installed QT7 on a machine where we have over 130 hours of QT M100 codec files and they don't playb
Re: Quicktime 7 Windows and Media100 Codec playback problems
by Mike L 14 years ago
Thank you, Floh. You RULE! Do you ever sleep Isn' it - like - really LATE where you are BTW, this may be a problem with Quicktime 7 and Windows in general. Not sure. We will keep all posted. Mike L
Control Panel Presets? What Presents?
by Lee Berger 14 years ago
Anybody else have a problem with the Control Panel forgeting presets I set them and the next time I boot up they're gone. Not only that I have to go in and reset the video and audio input output setti
Re: Control Panel Presets? What Presents?
by Mike L 14 years ago
Same thing here: genlock settings get switched upon startup. Mike L
Missing Audio In and Out
by jeff gural 14 years ago
After the latest Apple updates we have lost our audio in and out on the IO. We can digitize video and play back video, but no audio coming in when digitizing or our when playing back. Any ideas I've d
Re: Missing Audio In and Out
by Mike L 14 years ago
Does this happen all the time Can you hear audio for a few seconds when you first open FCP, then it cuts out We have experienced a continuingly bothersome bug in FCP and IOLA that shuts down audio for
AJA and FCP5 audio output sounds overloaded
by Vladislav 14 years ago
We are editing opera with 24 tracks of audio in FCP 5 with AJA IO board using G5 dual 2.7. We imported the audio files from our audio engineer (sound design files) synced and everything was fine. Prob
Re: AJA and FCP5 audio output sounds overloaded
by Mike L 14 years ago
I noticed the same thing with the audio outputs from the IO LA box. Although the levels "looked" okay, the were overmodulated and distorted. I ran the audio outs into a line-level pad (-50dB attenuato
Entire Clips Lose Audio via Firewire in FCP4.5?
by gchavez 14 years ago
Setup: Dual G5, FCP HD 4.5, Firewire, Sony Camcorder(s) For the life of me, I just can't get to the bottom of this one: When I play back my project through firewire and view it on the camcorder, or pr
Re: Entire Clips Lose Audio via Firewire in FCP4.5?
by Mike L 14 years ago
GChavez: Please keep us posted as to your success. I would like to know if this solves your problem Mike L
Audio Disappears... Corrupt File?
by heringji 14 years ago
I've had this happen once before. I'm Printing to Video to a DVD recorder. It works fine for about 15 minutes or longer and then it hits one of my transitions or even just a cut i've made and the audi
Re: Audio Disappears... Corrupt File?
by Mike L 14 years ago
Just curious - are you using AJA hardware Mike
FCPro5 & AJA Capture Problems
by ChrissyRamone 14 years ago
Hi Since we updated our G5 system with MAC OS 10.4. "Tiger" our Aja IO (newest firmware) makes some problems. If we want to capture video with FCPro5, capturing stops with a message "problmes with the
Re: FCPro5 & AJA Capture Problems
by Mike L 14 years ago
I'm not familiar with this particular deck, but I might suggest toggling the Timecode Select Switch on the deck. On a PVW2800 its located under the front panel, and can be switched between "VITC Auto
Audio Hiccups and Random Silence
by Mike L 14 years ago
Ever since the new FCP update and V2 of Aja LA drivers control panel etc, we've experienced consistently erratic audio performance with the IO LA: 1. Upon first launch of FCP, all seems okay for a sho
Re: Audio Hiccups and Random Silence
by Chris Torella 14 years ago
hey mike did you ever solve this _- i am going through the same thing and it is driving me nuts. chris
No way to assemble a seamless playlist for Quicktime??
by Steve Lim 14 years ago
Topic says it all. I am trying to find the most flexible way to assemble a list of .movs to play back full screen seamlessly. Surely this is possible I am from a PC background. In the PC world.. this
Re: No way to assemble a seamless playlist for Quicktime??
by Mike L 14 years ago
With QT Pro, it used to be fairly simple to do a copy paste routine to assemble one "big" movie from a bunch of smaller ones. All the MOVs need to be the same exact size, and use the same codec for th
Reliable Hard Drive for FCP
by Carl Crawford 14 years ago
Does anyone have suggestions on good FW800 Drives for FCP We have had mixed results with LaCie drives and would like to know what others are using. Also, would you recommend 250Gb or 500Gb Has anyone
Re: Reliable Hard Drive for FCP> Thumbs down on Lacie
by Mike L 14 years ago
We've used dozens of La Cie drives, the d2 units as well as the "porche" bricks, and have had about a 10% failure rate. Unacceptable. The La Cie fellow I spoke with at NAB said "that seems a little hi
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]