Lindsay Simpson: Activity About Liked Popular Images
Lindsay Simpson

Member Since:
September 16th 2010
158 Posts
100 posts
Updating Media Locations and Maintaining Proxy Access
by Lindsay Simpson 2 months ago
Hi, I am in the process of updating my three Drobo storage devices to allow for firmware updates and a resulting capacity limit increase. This also requires some reorganization of media that has previ
Nested Sequences Not Working in CC 2017.1.2
by Lindsay Simpson 3 months ago
Howdy folks, I've been running CC 2017.1.2 for many months now. Yes I realize CC 2018 is now available, but I'm not ready to update yet. I often use nested sequences or pre-comps to warp stabilize nat
Re: Nested Sequences Not Working in CC 2017.1.2
by jerry wise 3 months ago
check to see if the little icon in the timeline is unchecked. i t's under the timecode display to the left.
+1
Lindsay Simpson liked this 3 months ago
DVX200 2-Slots Func Fail
by Ken Bennett 2 years ago
On my new DVX200 I have the record function set to "2-Slots Func" - "Relay Rec" but when card 1 fills up it flashes "Card Full" and stops recording. Never switched to card 2. I'm shoot FHD 1080 59.94p
Re: DVX200 2-Slots Func Fail
by Lindsay Simpson 11 months ago
I have experienced this same issue with my DVX 200. I am using 2 duplicate cards (Speed and Brand) and I have the camera set to relay record. It will not automatically switch cards. I must enter hte m
CatDV 11.1.8 Support for Premiere Pro CC 2017?
by Lindsay Simpson 1 year ago
Hi, I'm currently running CatDV Pro 11.1.7 which integrates with Premiere Pro CC 2015.3. The "Read Me" text in the install package for v 11.1.8 does not make any specific note of any changes to the Pr
Re: CatDV 11.1.8 Support for Premiere Pro CC 2017?
by Lindsay Simpson 1 year ago
Many thanks for the reply! I'll touch base with sales.
CatDV Sending Proxy Files to Premiere Pro Instead of Original Media
by Lindsay Simpson 2 years ago
Howdy, Just this week, my CatDV V.11.1.7 started sending proxy files rather than original media when exported to Premiere Pro CC v2015.3. I haven't performed any updates or am aware of any changes to
Re: CatDV Sending Proxy Files to Premiere Pro Instead of Original Media
by Lindsay Simpson 2 years ago
Yep, definitely operator error on my end. I built my proxies after shifting renaming bin folders and simply needed to update the media location...
Proper Display of Multi-Check Box Custom Field
by Lindsay Simpson 2 years ago
Howdy, I recently added a new custom field using a multi-check box to allow for multiple selections within the field as part of as system for easy sorting of catalog records. The field contains severa
Re: Proper Display of Multi-Check Box Custom Field
by Lindsay Simpson 2 years ago
Thank you! The multi-grouping solution is just what I needed!
HC-X1000 Failure to Auto Swap SD Cards
by Lindsay Simpson 2 years ago
Has anyone had an issue with an HC-X1000 failing to switch between SD card slots during recording The camera is set to "Auto SW." Currently running firmware version 1.23-00-00-0.00 Thanks for your fee
Feature Not Working After Update - Send to Premiere Pro CC2015 Function
by Lindsay Simpson 2 years ago
Howdy, I've recently updated CatDV Pro to version 11.1.6 (previous version 11.0.7) and Adobe Premiere Pro CC 2015 to version 2015.3 (previous version 2015.0). After these updates, I'm finding that the
Re: Feature Not Working After Update - Send to Premiere Pro CC2015 Function
by Lindsay Simpson 2 years ago
Thank you for the status update! I look forward to the release of 11.1.7.
Customizing Workspace in CatDV 11 Pro
by Lindsay Simpson 2 years ago
Howdy, I'm looking for some assistance or to be pointed to some additional resources as I'm a bit over my head on this matter. I'd like to configure a more custom workspace. I simply want ot swap the
Re: Customizing Workspace in CatDV 11 Pro
by Dougal Matthews 2 years ago
hi Lindsay on a positive note Catdv 12 will come with a GUI to change customize the edit workspace panel so making changes will be much easier currently while can do quite a lot of customizeation of t
Clip Corruption on Panasonic HC-X1000: Common?
by Lindsay Simpson 2 years ago
Howdy, I'm curious if any other HC-X1000 users have experienced card freeze ups and resulting clip corruption. I recently lost two brand new Lexar Professional Class 10 128 GB 150 MB S SD cards to an
No External Audio Recognized - Canon XA25
by Lindsay Simpson 3 years ago
Howdy, I've been working with a Canon XA25 regularly for the past couple of years. An attempted shoot today was canceled because the camera is no longer recognizing the external audio inputs. The buil
Re: No External Audio Recognized - Canon XA25
by Todd Terry 2 years ago
Well hopefully the original poster solved the problem a couple of months ago. T2 __________________________________ Todd Terry Creative Director Fantastic Plastic Entertainment, Inc. fantasticplastic.
C100 Mark II Won't Power On
by Lindsay Simpson 3 years ago
I'm working with the C100 Mark II for the first time. I powered the camera on and explored the menus a bit the night before shooting. The next day, I reached for the camera to begin shooting only to d
Re: C100 Mark II Won't Power On
by Ben Reed 2 months ago
I know this post is from about 3 years ago, but I m wondering how you solved this problem The same thing happened to me today...
No more "Live Photoshop 3D" In After Effects CC?!
by Lindsay Simpson 3 years ago
I am working with a technique I learned a few versions ago (CS4) to build 3D text and objects in Photoshop and import into After Effects for animation. I have come across various other resources stati
Re: No more "Live Photoshop 3D" In After Effects CC?!
by Lindsay Simpson 3 years ago
Thanks for the confirmation. I appreciate it. Time to learn some new tricks. Take care.
+1
Using Expression and Slider Effect to Animate Number Count
by Lindsay Simpson 3 years ago
Hi, I am building an animated counter in After Effects CC 2014 using the expression below with a slider effect on a text layer. Math.round(effect("Slider Control")("Slider")) This works great! Except
Re: Using Expression and Slider Effect to Animate Number Count
by Lindsay Simpson 3 years ago
Thanks for taking the time to provide feedback. I will try the angle effect, but also found that this thread helpful: https: forums.creativecow.net thread 227 25998
Export XDCAMEX Codec Inside QT Wrapper?
by Lindsay Simpson 5 years ago
Hi, I have a feeling I know the answer to this question, but want to ask for final confirmation anyway. We are PC based production outfit running Adobe Production Premium CS6 suite. There is a Mac-bas
GY-HM700 'Invalid Media in Slot [X]' Warnings Frequent
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi all, Just curious if any else has experienced the following warning message while recoding on a GY-HM700. 'Invalid Media in Slot X ' I have experienced this warning message from both slots on the c
Re: GY-HM700 'Invalid Media in Slot [X]' Warnings Frequent
by Alan Fisher 3 years ago
We have regularly experienced "invalid media" errors with Kingston brand cards... SanDisk brand cards have rarely produced an error. Earlier batches of Kingston cards also worked well, but we finally
CS6, Ikegami MXF Supported In PPro & NOT Prelude or AME With Plug-In Installed?
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi all, The curse of the Ikegami MXF strikes again! Just installed CS6 including all of the latest Adobe updates which are so far so good. I love a lot of the new features though I haven't had much of
Re: CS6, Ikegami MXF Supported In PPro & NOT Prelude or AME With Plug-In Installed?
by Peter Neumann 6 years ago
Hi Lindsay I'm working for Rovi. Importing and transcoding Ikegami footage into Adobe Media Endoder with the TotalCode Plugin installed works. If you have Ikegami footage that fails to import, please
Best Wrapper/Format For Editing & Long-Term Storage/Archive?
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi all, I am working towards a workflow shift and am looking for some advice and feedback on this proposed system. First here is some basic information about our PC-based edit system, our cameras HD m
Re: Best Wrapper/Format For Editing & Long-Term Storage/Archive?
by walter biscardi 6 years ago
Archiving is a conundrum because who knows what formats will be available in the coming years According to reports I'm reading, the European Broadcasters are moving towards JPEG2000 as the Mastering A
Cache-A Tape Catalog Errors -- Occurence Increasing in Frequency
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi all, Just curious if any Cache-A users out there are experiencing TOC, or tape catalogy errors on any sort of a regular basis. My understanding from Cache-A is that this type of error is pretty unc
Re: Cache-A Tape Catalog Errors -- Occurence Increasing in Frequency
by Lindsay Simpson 6 years ago
I have just acquired a universal LTO cleaning cartridge, and have one more question before I run the cleaner. I took a look at the new v2.1 manual and noted the new section on 'Cleaning'. There is no
Using Mask To 'Zoom' In On Photo?!
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi all, I'm struggling a bit to produce a smooth outcome for an effect I am trying to achieve. I am currently working on an awards show video presentation featuring a variety of photos which I would l
Re: Using Mask To 'Zoom' In On Photo?!
by Lindsay Simpson 6 years ago
Thanks to you both for pointing me in the right direction. I've got it sorted out and of course it's rather easy. I figured the issue was my lack of knowledge of the proper tool. Thanks again, Lindsay
Adding PS Texture to Video in AE
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi all, I'm working on a commercial and have developed a nice look, feel working with my graphic designer. Rather than having to mask and animate this mask to reveal a select piece of a video clip and
Re: Adding PS Texture to Video in AE
by Erik Waluska 6 years ago
I'm also a bit lost but I think what you want is to use a blending mode on the texture layer so it "blends" with the video layer below it. Try the Multiply, Overlay, and Screen modes first. If that's
Cache-A Tape Catalog Error
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi all, I was performing basic staged transfers of individual Ikegami MXF media directories to a 2 1 2 day old LTO tape when the error message at the link below came up. tape_catalog_error.jpg I have
Re: Cache-A Tape Catalog Error
by Tom Goldberg 6 years ago
Hi Lindsay, The error dialog you got from your Cache-A device "TOC position invalid" tells us that there is no Table of Contents (TOC) file where we recorded it last being written. The TOC location is
Linking Clip Data to XMP Metadata
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi all, I am running CS5 on a mobile, laptop workstation as well as a desktop tower based system. I started a project on my laptop with the majority of the raw media sitting on portable external hard
Re: Linking Clip Data to XMP Metadata
by Kent Pope 6 years ago
I had a similar problem. I paid a freelancer to log a bunch of scenes. We created custom clip log fields in the project window with "meta display add property". For that edit it worked great. When I w
Any CacheA Archive Users Backing Up P2/JVC/Ikegami MXF Formats? Feedback Please
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi all, I am a PC based user with a Cache-A Pro-Cache LTO Tape archiving system. I am working with three different raw media types to be archived, as follows: P2 MXF JVC MXF (same as XDCAM) Ikegami MX
Cache-A/CatDV archive/restore inconsistencies?
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi all, I have been establishing our CatDV Cache-A archive system over the past few months, and I think I have good handle on the best workflow etc. However, it seems on a regular basis I come across
Re: Cache-A/CatDV archive/restore inconsistencies?
by Lindsay Simpson 6 years ago
Hi Tom, Thank you for your response. I look forward to continuing this conservation via your help line. I will send those logs along the email address you provided shortly. Thank you, Lindsay
Ikegami GFCam Repetitive Import Error
by Lindsay Simpson 7 years ago
Hi all, Recently recorded an 8 hour meeting in 4 hour chunks. I switched GFPaks when each pack reached the '0 min' marker and had no problems. Dumped all the GFPak media as I normally do, careful to l
Media Tool Used to Remove Everything But Master Clips, NOW MC WON'T OPEN
by Lindsay Simpson 7 years ago
Hi all, With an internal hard drive at capacity, I went into the media tool this afternoon in MC 5.5 to clear out everything but the master clips on all drives that popped up in the media tool and all
Re: Media Tool Used to Remove Everything But Master Clips, NOW MC WON'T OPEN
by Lindsay Simpson 7 years ago
Whoops! Got it sorted out. I deleted all my media directory files in AvidMediaFiles and got it back and running
Blank Source Monitor!?
by Lindsay Simpson 7 years ago
Hi all, Strange issue going on since yesterday afternoon. I just started a new project using 1080i P2 and Ikegami media, from which projects have been successfully completed many times in PPro. As I s
Re: Blank Source Monitor!?
by Thomas Imbrigiotta 7 years ago
I been having this problem since day one with PP. I can't seem to load any "low end" sources into the Source monitor with any consistency. Low res .flv files (iStock watermarked) and stills other then
GY-HM700 with Fujinon XT17sx4.5BRM lens FOCUS ISSUE
by Lindsay Simpson 7 years ago
Hi all, Just got my hands back on this camera set up from a colleague who has had it on location. It's a GY-HM700 with a Fujinon XT17sx4.5BRM lens. I have had minimal hands-on experience with this cam
Re: GY-HM700 with Fujinon XT17sx4.5BRM lens FOCUS ISSUE
by Scott Sheriff 7 years ago
Lindsay Simpson "The only success I have had so far is when I am zoomed 100%. I can achieve a crisp focus, but as a back away the image is quickly lost to blur. Is this related to the Macro feature o
Monitor Calibration Effected by 'Video Output' Settings?!
by Lindsay Simpson 7 years ago
Hi all, We just recently upgraded to MC v. 5.5 with a W7 machine on the avid approved tower listed in my specs below. We are also running a Nitris DX. We have a Panasonic BT-LH1700W monitor that has b
Re: Monitor Calibration Effected by 'Video Output' Settings?!
by Lindsay Simpson 7 years ago
Hmm, thanks for the input. My colleague says they had similar issues with the Adrenaline system and as you suggested, the fix seemed to be changing then restoring the output settings. I just tried tha
New Native Codecs in CS5.5?!
by Lindsay Simpson 7 years ago
Hi all, I have been looking at the soon to be released upgrade to CS5.5, but can't seem to find the specific info I'm looking for via http: www.adobe.com products premiere features._sl_id-contentfilte
Re: New Native Codecs in CS5.5?!
by Lindsay Simpson 7 years ago
Hi all, Thank you for you replies. Todd, that is roughly the same location, all via Adobe's site, where I was looking for details on the CS5.5 upgrade. Thanks for providing that specific link. Based o
'No Deck' or Capture After 5.5 Install, But Video/Audio From Deck Plays in Record Window
by Lindsay Simpson 7 years ago
Hi all, I just installed the MC 5.5 upgrade yesterday on a clean W7 machine. The tower was reconnected to the system in the exact way as prior to the upgrade. I went to configure my deck again for a q
lack of info on P2
by d hudson 7 years ago
Footage drive arrives, I'm told it is P2 and that is all. Attach drive and yes the folder structure is intact (yeah!) but no other info. Frame rate, aspect ratio etc. Other than wait for the director
Re: lack of info on P2
by Lindsay Simpson 7 years ago
It would be under the 'Video' Column in the 'Text' tab of the Bin Window. You might check that when linked to AMA before transcoding to be sure you are viewing the original format and not what Avid tr
Importing Spanned P2 Media HPX170
by Lindsay Simpson 7 years ago
Hi all, I've recently run into an issue with Avid AMA import of P2 media. I have roughly 2-3 two hour long segments of recording (a day long training workshop). During recording, when card filled I re
Re: Importing Spanned P2 Media HPX170
by Lindsay Simpson 7 years ago
Good to know. I was replacing a full card with the camera running, but another colleague relayed a similar situation where all media was lost because of that particular pracitce. I do believe the came
Mono Audio Track Plays Back Stereo?!
by Lindsay Simpson 8 years ago
Hi all, I am working with a mono audio track and expect it to only play back in one channel in Avid, but in my Audio Tool it is clearly playing back in two channels. Any suggestions Lindsay
Re: Mono Audio Track Plays Back Stereo?!
by Gary Hazen 8 years ago
Open the audio mixer and check the pan setting for the channel. It sounds like it's set to center pan.
+1
Lindsay Simpson liked this 8 years ago
JVC GY-HM700 & Canon Still lens
by Lindsay Simpson 8 years ago
Hi all, Does anyone know if it's possible to attach at Canon still lens to the JVC GY-HM700 In the past we were able to utilize our stil photographer's lens' on our Canon XL, but have recently upgrade
FCP and Ikegmai GFCam
by Lindsay Simpson 8 years ago
Hi all, I am currently working on an Avid NitrisDX at a new position after working with FCP primarily for the past few years. Despite the high cost of the brand new Avid system, low and behold, it doe
Re: FCP and Ikegmai GFCam
by Rafael Amador 8 years ago
Hi Lindsay, For what I see that camera records basically XDCAM wrapped as MFX. You will need something like the Calibrated or MFX4Mac to edit that directly in FC. Rafael www.nagavideo.com
© 2018 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]