Johan Windh: Activity About Liked Images

Member Since:
June 15th 2011
106 Posts
100 posts
Location:
MALMOE
Catalyst Browse will not detect clips (XROOT)
by Johan Windh 1 year ago
The clips on one card I try to transcode will not show up in CB. The other card, shot on the same day, shows all the clips under XROOT. But this second card only shows the two folders "General" and "U
Re: Catalyst Browse will not detect clips (XROOT)
by Daniel Scaturro 8 months ago
I am experiencing a similar issue and would love a solution if it's out there. I found out that Catalyst Browse 1.2 is the highest version which allows me to see the clips on an XDCAM disc using a U1
Catalyst Browse Crashing on Startup (Mac)
by Johan Windh 1 year ago
Hi all, I'm having trouble with CB. It keeps crashing on startup (on our main system). On other computers we have, it may crash during conversion. I've tried to re-install to no avail. I think the mai
Re: Catalyst Browse Crashing on Startup (Mac)
by Johan Windh 1 year ago
P.S. Any hits I get when I try to google this problem are dead sony support forum links. Kind Regards, Johan
(14 Beta, Win8) DNxHD files are green
by Johan Windh 2 years ago
Hi, Trying to render some DNxHD (10-bit, .mov) files to put into my Premiere project, but when I import them they are green. I can play the files just fine in VLC player. Looking at the properties of
Playback choppy (ONLY in timeline!)
by Johan Windh 3 years ago
Hi there. I've got stuttering playback in 12.5 (on PC). However, it only occurs when viewing material placed on the timeline. I can watch the material in the video viewer window without any hiccups wh
Re: Playback choppy (ONLY in timeline!)
by Johan Windh 3 years ago
*BUT it PLAYS can't you edit posts in this forum Kind Regards, Johan
Applying tracking data from one Power Window to another
by Johan Windh 3 years ago
Hi, I've had some inconsistencies lately. I have a scene with a character wearing a gas mask (yes, that's right) walking towards camera. I needed to track the eyes of the mask and darken them, but cou
Re: Applying tracking data from one Power Window to another
by Johan Windh 3 years ago
Thanks guys. Yes, I've been using Frame mode quite a bit. It's a blessing. I was just curious on why the apply track data worked the first time but hasn't since. Kind Regards, Johan
Simple Questions.
by Joseph Mastantuono 8 years ago
Is there anyway to copy paste or duplicate a node *without* saving it as a still and using Display Node Graph It just takes soooooo long when I want to duplicate a Node attached to a Key or Layer to m
Re: Simple Questions.
by Brane Lenarčič 5 years ago
I know I'm responding only two years late, but since I'm new at Resolve and was searching for the same feature today, this is a solution that works in Resolve 11: Highlight a node, press "Ctrl+C", cre
+1
Johan Windh liked this 3 years ago
prores 422 hq vs prores 422 vs prores 444
by Omar Itani 9 years ago
i have a 60d and i noticed that the default format is 444. should i downsize i am going to be working with color because i shot with wrong white balance, i don't know if that will be a deciding factor
Re: prores 422 hq vs prores 422 vs prores 444
by gary adcock 9 years ago
Don't be a moron... Lance, This was an EXTREMELY offensive post to another forum leader. And frankly you do not have a clue about ProRes, there is absolutely NO reason to take a highly compressed h.26
+3
Johan Windh liked this 3 years ago
DR won't play (some) audio when imported
by Johan Windh 3 years ago
Hi, I recently upgraded my Magic Lantern for the 7D in order to record Raw footage with audio. I convert to DNG + WAV and Resolve recognize them as clips with audio. But when I play any of these clips
+1
Johan Windh liked this 3 years ago
Apply Camera Raw to Multiple clips (Resolve 12)
by Johan Windh 3 years ago
Hi. In the new Resolve 12 interface I don't see how to apply my Camera Raw settings to multiple clips. Inm the old interface it was pretty straight, just applying the settings to the first clip and th
Re: Apply Camera Raw to Multiple clips (Resolve 12)
by Johan Windh 3 years ago
Worked like a charm! Thanks a bunch! @Rohit! Kind Regards, Johan
Variations in hue and contrast when exporting
by Johan Windh 4 years ago
Hi , I'm working on some test footage. Shot raw on the Canon 7D with Magic Lantern. Graded in Resolve Lite and master clips rendered in ProRes 4444. I've edited in Premiere but when I export I get var
Re: Variations in hue and contrast when exporting
by Sam East 4 years ago
I'm probably not the "expert" you want to hear from (I'm not one) but what export settings and video export settings are you using on Premiere Pro
Encore CS5 Video as Background Video of Menu Doesn't Play
by Charles Fasano 8 years ago
This is a Blu-Ray project I have 2 menus, the main menu (1st play) and the chapter selection menu (linked from the main). In the preview, the main menu background video appears and plays just fine. It
+1
Charles Fasano liked this 8 years ago
Re: Encore CS5 Video as Background Video of Menu Doesn't Play
by Johan Windh 4 years ago
I experience the exact same issue as the last post by Shura.. Any ideas Kind Regards, Johan
Why can't I make this look right?
by Johan Windh 4 years ago
I'm trying to export a Master of a motion graphics clip (25p720). The animation itself is created in AE and exported as Animation RGB (32-bit project). I've added the soundtrack in Premiere and everyt
Re: Why can't I make this look right?
by Johan Windh 4 years ago
Thanks for clarifying, Mike. But I thought it was a bit strange that I got the banding on some formats, even though I changed the settings to 32-bit. eg. QT-animation. Kind Regards, Johan
interlace problem with AVCHD
by Johan Windh 4 years ago
Hi, I'm having issues when importing material which is shot in 25p into avid Mc (on mac) . If I try to ama-link the material is interpreted as 50i. The only way I've found to make it work is to reveal
Re: interlace problem with AVCHD
by Johan Windh 4 years ago
Interesting. Thank you! Kind Regards, Johan
Unable to open a project (located on external drive) on another system
by Johan Windh 5 years ago
Hi, I'm working on a project which is located on an external drive for mobility. On one system it works just fine. On another, the project won't open. I get a Scratch Disk message, (I'm not able to ch
Re: Unable to open a project (located on external drive) on another system
by Johan Windh 5 years ago
Thanks guys. Both systems run CS6. I tried to set scratch disks to local and import through Media Browser, but I only got the "beach ball of death" and Application Not responding... Kind Regards, Joha
Picture looks washed out when using dynamic link
by Johan Windh 5 years ago
Hi, I'm experimenting with some Raw footage from my 7D. I've graded the .DNGs in Resolve, rendered (QT:DNxHD 444), imported to Premiere and now want to do some effects. However, when I use dynamic lin
Re: Picture looks washed out when using dynamic link
by Johan Windh 5 years ago
Hmm.. doesn't seem to be that.. If I export a .PNG directly from Premiere, that still will also look washed out... :( Kind Regards, Johan
Problems with MC 8 and XDCAM
by Johan Windh 5 years ago
Hi. Bought full license today and installed MC 8 over MC 7 on the Mac Pro. We have a Black Magic Decklink 2 card. Currently working on some XDCAM material but MC 8 is acting wierd. After a while of ed
Re: Problems with MC 8 and XDCAM
by Johan Windh 5 years ago
AVID support asked me to remove the OpenIO_VirtIO.acf file and in my case it fixed the problem. (I now run 7.0.4, but this particular problem exists both in 7.0.4 and 8. Not in 7.0.3 however.) Thanks
New to AVID... Setting up an external monitor...
by Johan Windh 5 years ago
Hi. Just testing MC 7. We have a JVC LCD monitor besides the two computer monitors in our system. It is SDI-hooked and works just fine in apps like FCP and Resolve. From what I understand you had to h
Re: New to AVID... Setting up an external monitor...
by Johan Windh 5 years ago
Changing to driver 9.9.3 fixed the problem. Didn't even need to go to any setup within MC. Many thanks! Btw, how do I see which current BM driver I have installed Didn't find that info anywhere... Onc
Working with different framerates...I'm stuck
by Johan Windh 5 years ago
Hi, I'm currently editing an actor's showreel for a friend. One of the clips (from my own short) is in 1920x1080 25p. All the other clips (which have been ripped from various sources) are all in 1440x
Re: Working with different framerates...I'm stuck
by Johan Windh 5 years ago
This is just sooo confusing.. When I look at the 60p clips, frame by frame in Premiere, I get the one, two, one "still" frames. But I can preview these clips just fine in the timeline. I can also view
Calibrate DT-V24L1D on a Mac
by Johan Windh 5 years ago
He peeps. First and foremost, SORRY, this is not regarding a Camera nor Deck. It's about the DT-V24L1D monitor. I really need to be able to calibrate it properly. However, the (dated) software that is
Getting my audition tape to look more like film
by Alan Knight 5 years ago
Hello experts! I recently did an audition self-tape using my Panasonic HDC-TM700 set to 1080i and although I find the footage very crisp and clear, it still has that camcorder look feel... whereas las
+1
Alan Knight liked this 5 years ago
Re: Getting my audition tape to look more like film
by Johan Windh 5 years ago
I agree with Rick. Choose to shoot progressive and with as shallow DOF as possible. If you want even more film look you could add some third party Grain in post. Kind Regards, Johan
Not able to import F55-XAVC files into Lite
by Johan Windh 5 years ago
Hi. I've installed the PDKZ-LT2 package from Sony and CalibrateQ in order to preview files. I can import the .mxf files straight into FCP7 and edit in a ProRes timeline. However, I'm not able to impor
+1
Johan Windh liked this 5 years ago
Re: Not able to import F55-XAVC files into Lite
by Johan Windh 5 years ago
I use 9.0.3Lite.009 Kind Regards, Johan
Another F55 XAVC into FCP7 thread...
by Johan Windh 5 years ago
Hi peeps. Working on establishing a work flow for F55 (XAVC) material on our FCP7.0.3 system. I've tried following the steps in this popular blogpost: http: blog.abelcine.com 2013 04 05 how-to-import-
Re: Another F55 XAVC into FCP7 thread...
by Johan Windh 5 years ago
Found the solution here: http: www.sonycreativesoftware.com download software_for_sony_equipment Downloaded the PDKZ-LT2 (oldest) package and installed. Now I can import the .MXF files into FCP. Kind
Ray-Tracing 3D with (older) ATI-card?
by Johan Windh 6 years ago
Hi there, At work we have two Mac-systems. Both are getting on the older side, but one of them is a bit more powerful than the other. Now... On the not-so powerful system, Ray-Tracing works well. It h
Re: Ray-Tracing 3D with (older) ATI-card?
by Johan Windh 6 years ago
Hi there Walter. This fixed it! (although two of the folders you mentioned were empty) Updating the CUDA driver must have been the culprit. Many thanx! Have a great weekend. Kind Regards, Johan
B/W shots from Camera Raw becomes Red..
by Johan Windh 6 years ago
Hi.. Not a PS-pro.. I'm trying to make some B W pics from some .JPGs. I found a nice tutorial on how to create b w and nice grain in Camera Raw-mode. So I open up my original .JPG in Camera Raw (throu
Re: B/W shots from Camera Raw becomes Red..
by Jonathan Ziegler 6 years ago
Hmmm, sounds like a channels thing. Try bringing it into photoshop as a color image, then apply the Black n White layer. Also, make sure all of the RGB layers are active - not just Red. Save early. Sa
Another playback issue thread.. (No 1080p on desktop monitor)
by Johan Windh 6 years ago
Hi all.. Working in FCP 7 and having some issues.. I have some 1080p material, working in ProRes 422 HQ. On this work station there's no external reference monitor, only two ASUS desktop monitors. I h
Re: Another playback issue thread.. (No 1080p on desktop monitor)
by Johan Windh 6 years ago
Hi Matthew. Thanx.. I did check my Seq. sets and after changing Field Dominance to "Upper", I got a clean, full-res image. Strange.. How come it wants to have "upper", when the footage is progressive
Lacie Quadra V3 Not connecting to Mac
by Johan Windh 6 years ago
Hi all, I'm having trouble with a Lacie disk not showing up. It is a fairly new ( 3 months) disk but now it has quit showing up when connected (via 800 Mb firewire) to any Mac in the house. It does sp
+1
Johan Windh liked this 6 years ago
Re: Lacie Quadra V3 Not connecting to Mac
by Johan Windh 6 years ago
EDIT: Tested today with USB3 and the disk mounted! So good news there.. Ran a Disk Utility control and it said that the disk appeared to be fine. However, it seems like the F W ports are dead.. So my
Jaggies when chaning to Ray-traced 3D
by Johan Windh 6 years ago
Hi people, I'm taking my first steps into the excellent 3D camera tracking feature of AE CS6. I'm at the moment experimenting with some 3D text and hand held camera. However, when I change my layer to
Re: Jaggies when chaning to Ray-traced 3D
by Johan Windh 6 years ago
Thanks Ted. Kind Regards, Johan
Which is the LARGEST output possible?
by Johan Windh 6 years ago
Hi all, I use SVP at home and I'm in the process of testing my Canon 7D for a coming short film production. I shoot mainly in 25p1080. I wonder a few things about render formats.. Which is the LARGEST
Re: Which is the LARGEST output possible?
by Johan Windh 6 years ago
Yep, I'll try it out.. And the name's Johan, btw.. Kind Regards, Johan
Final Cut Pro 7 General error.
by Griffin Douglas 6 years ago
Hello, I am relatively new to final cut pro, although I know how to use it and can navigate myself through. Anyways. When ever I import my footage (T2I footage) Final cut says that the sequence I am u
Re: Final Cut Pro 7 General error.
by Johan Windh 6 years ago
My issues are perhaps not directly related to what is discussed here, but I did however get "General Error" messages during a recent output to QT. I work in ProRes 422 HQ and had some clips (rendered
Is it possible to get this to work?
by Johan Windh 6 years ago
Hi there, I currently work on the following system: CPU 2 x 2,8 GHz Quad-Core Intel Xeon RAM 8 GB 800 MHz DDR2 FB-DIMM GPU ATI Radeon HD 2600 XT 256 MB OS X 10.8.2 (12C60) Decklink Studio Video Card H
Re: Is it possible to get this to work?
by Johan Windh 6 years ago
Thanx Glenn. I'll have a look at those setups. Do you think that this will make the framedrops stop (Is the disk-issue the cause of the dropped frames ) Kind Regards, Johan
Which Video card?
by Johan Windh 7 years ago
Hi guys, We are considering a BM Video Card for editing and effects. We work predominately in FCP, Color and AE. The material is mostly from the following cameras: Sony EX1, Various DSLRs, Sony F3 and
Re: Which Video card?
by Johan Windh 6 years ago
Thank you for the response gentlemen. Yes the monitor s got the SDI and passthrough. :) However, I do need a good card to handle AE in a decent way, or maybe OpenGL is not the way to go in AE.. Kind R
Clip OK in Viewer, Lower Res in Timeline
by Johan Windh 7 years ago
Hi, I am currently working on a project with material exported from FCP to Color, back to FCP, then to AE and finally back to FCP again. The workflow: The footage is shot with SONY EX1 (XDCAM HD) and
Re: Clip OK in Viewer, Lower Res in Timeline
by Johan Windh 6 years ago
Well I sortof solved it myself, by simply adding a new sequence for the new material. When I drag it down I let FCP do the setup when prompted. The clips are now in its original res. but the reason wh
Sound's choppy in sony vegas 10
by oded navon 8 years ago
Hey When I upload a video(HD 720p) I get the sound of the video choppy. the video is running fine, it's just the sound that make's trouble I'm using sony vegas platinium 10 and samsung hmx h200 camrec
Re: Sound's choppy in sony vegas 10
by Johan Windh 8 years ago
Having the exact same problems.. Just worked for a week on a project, and now, when finally ready to finish up, the audio is mucked up!!!! WT* Any help appreciated!
Increasing Preview Display Resolution
by Johan Windh 8 years ago
Hi all. I just upgraded from SV 9 to 10. (mostly to get rid of choppy playback issues with HD material). However, I cannot even see if there is a difference, since the preview resolution of the projec
Re: Increasing Preview Display Resolution
by Johan Windh 8 years ago
Hi Nigel. Well, I do get good and smooth playback now, in high res, after my changes. (edit: I changed it to "fit to screen", in order to get rid of interlace, nothing else) Thanx anyway! J
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]